Regeneracja kapustnych z wykorzystaniem aminokwasów i aktywnego fosforu

Dzisiaj jesteśmy na plantacji warzyw kapustnych, znajdują się tutaj m.in. kapusta biała i czerwona, włoska, pekińska, kalarepa oraz brokuł. Po jednej stronie pola mamy warzywa, które były sadzone bezpośrednio do gruntu, a po drugiej stronie warzywa były przykrywane agrowłókniną. Zaraz po odkryciu został wykonany zabieg wykorzystujący nawóz dolistny GREIT VG, gdyż rośliny wymagały szybkiej regeneracji. Tam, gdzie agrowłóknina się odkryła lub stykała z roślinami, widać było uszkodzenia. Dodatkowo, na rzędach sąsiadujących z polem pszenicy pojawiły się charakterystyczne przebarwienia po herbicydach zbożowych. Również tego typu uszkodzenia są niwelowane przez aminokwasy roślinne zawarte w produkcie Greit VG. Planujemy już kolejny zabieg, tym razem będzie to połączenie produktu zawierającego aminokwasy zwierzęce oraz nawóz wapniowy.